Oude Kerk, Markt 9b, 3901 DM  Veenendaal - Direct contact opnemen met de wijkpredikant of scriba van de Oude Kerk.

Algemeen

Relaties tussen mensen, maar ook de relatie met God. Al die relaties zijn mogelijk, omdat God de Eerste en de Laatste is die deze relaties legt en onderhoudt. Als je kijkt naar een christelijke gemeente ontdek je verschillende richtingen in relaties. Een plaatje maakt het duidelijk: het begint met de beweging van boven naar beneden. God komt naar mensen toe. Zijn Zoon Jezus Christus komt op aarde. Omdat Hij de relatie tussen God en mensen weer mogelijk maakt, kunnen wij tot God de Vader gaan. Jezus verbindt boven en beneden.

Er is ook een verbinding tussen buiten en binnen. Jezus verbindt niet alleen mensen met God de Vader, maar Hij brengt ook liefde terug bij mensen en verbindt hen weer aan elkaar. Binnen kan niet zonder buiten en buiten kan niet zonder binnen.

De gemeente van de Oude Kerk is een ‘Kerk op de markt’.

In de meest letterlijke zin staat ons kerkgebouw op de Markt, het centrum van Veenendaal. De Markt is een plek van ontmoetingen tussen mensen. Onze samenleving wordt ook wel eens vergeleken met een markt. Er is van alles te koop en te doen. Op de markt van onze samenleving zijn ook religieuze kramen.

Op de Veense Markt staat de Oude kerk met een ‘kraam’. We hopen van harte dat mensen eens langslopen en hopelijk iets vinden dat voor hen belangrijk is. In ieder geval zijn mensen bij / in de Oude kerk van harte welkom.

 

Kerkdienst (terug)luisteren?

Live Archief

OUDE kerk

Markt 9b
3901 DM Veenendaal
Tel. 0318 551690
Route berekenen

Oude Kerk Veenendaal
 

Volg ons op:

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met: